Alkmaar Centraal


Zonneweiden en windparken wekken veel energie op en het elektriciteitsnet in de provincie dient hiervoor te worden versterkt. Ook zijn er datacenters die grote hoeveelheden stroom verbruiken.  Voor de Provincie legt TenneT TSO een 150 kV kabel tussen Beverwijk en Oterleek, met daarbij in Beverwijk een schakelstation en een grote 'stoppenkast' in Oterleek. De provincie organiseert vanaf 28 september een aantal informatieavonden over het project.

In de plannen komt de 150 kV kabel gemeente Alkmaar binnen bij Fort Markenbinnen en volgt dan grotendeels de N246 tot de N244, om vervolgens vrijwel rechtdoor richting Stompetoren te gaan. De kabel gaat dan via de Zuidertocht, de Zuidervaart en de Noordertocht om het dorp heen, en dan uiteindelijk naar Oterleek langs de Oterlekerweg en een klein deel van de Lange Molenweg.

Er zijn kleinschalige informatieavonden op 28 september in Oterleek, op 29 september in Markenbinnen en op 1 oktober in Beverwijk. Op 5 oktober wordt van 19:30 tot 20:30 uur een online info-sessie gehouden, met de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden kan via noord-holland.nl/Actueel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl