Alkmaar Centraal


Eigenlijk had de klus vrijdag af moeten zijn, maar dat bleek niet haalbaar. Maar komende week worden de laatste bollen opgehangen en is de Alkmaarse binnenstad weer helemaal voorzien van de inmiddels zo bekende feest- of kerstverlichting. Overigens is dat nog steeds ruim op tijd want het streven is dat voor 8 oktober de verlichting aan kan.

De reden dat de werkzaamheden dit jaar wat meer tijd kosten is de vervanging van de stroomkabels die al weer de nodige tijd in gebruik waren. Navraag over hoe lang deze verlichting eigenlijk al gebruikt wordt levert geen éénduidig antwoord op, maar wie op 20 jaar gokt zit waarschijnlijk in de buurt.

Bijna het hele jaar liggen de 650 bollen opgeslagen bij de firma Avontuur in Wijdenes, maar in september worden ze naar Alkmaar gebracht en opgehangen. Met vier hoogwerkers worden de bollen aan de staalkabels bevestigd. Dat gebeurt in twee groepen: de eerste hangt de bollen 'ongeveer' op de juiste plek, waarna de tweede 'ploeg' de grotere bollen uitklapt en definitief bevestigd.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl