Niemand minder dan Sinterklaas heeft donderdagmiddag namens ‘Stichting Intocht Sint Nicolaas in Alkmaar’ afscheid genomen van Piet Bruinooge tijdens zijn afscheidsreceptie in Huize De Dieu. Sint en Piet brachten sinds 2007 iedere Sinterklaasintocht in de stad samen door. De Goedheiligman vond acte de présence dan ook op zijn plaats.

"Ik deed de deur van Huize De Dieu aan de Langestraat open en Piet was heel verbaasd!", liet Sinterklaas in een reactie weten aan Rodi Media en mediapartner NH Nieuws. “We werken al jaren heel prettig samen en dus wilden we - nu zijn afscheid nadert - zelf ook even afscheid nemen."

Piet was sinds zijn aantreden in januari 2007 altijd aanwezig bij de intocht van Sinterklaas en bleef hij er ook de hele dag bij. De Sint vindt dat bijzonder. De burgemeester kreeg vanwege zijn aftreden op 1 oktober een foto met de tekst 'Dag Piet, bedankt voor de mooie intochten' en natuurlijk een mooi gedicht.

Dit jaar is er geen traditionele intocht op het Waagplein vanwege corona, maar de Sint beloofde dat het op 15 november evengoed een mooi feestje wordt (foto: vincentdevriesfoto.nl)
Bekeken: 5421x