Alkmaar Centraal


Hannah van Wieringen is genomineerd voor de Victoriefonds Cultuur Prijs Letteren 2020. De in 1982 geboren schrijfster groeide op in Driehuizen en studeerde Writing for Performance in Utrecht. Ze viel op met haar eenakters 'Reiger ex Machina' in 2007 en daarna 'Lege Plek' in 2008. Twee jaar later volgde 'Er moet licht zijn' bij Toneelgroep Oostpool en nog eens twee jaar daarna haar debuutroman ‘De kermis van Gravezuid'.

Hannah's eerste boek beschrijft de bewoners van een klein dorp in de kop van Noord-Holland rond de jaarlijkse dorpskermis. Dit debuut leverde liefst vier nominaties voor prijzen op en uiteindelijk de Academica Literatuurprijs. Voor 'hier kijken wij naar', haar eerste poëziebundel uit 2014 en tot nu toe enige, werd Hannah genomineerd voor de C.Buddingh-prijs en sleepte ze de Het Liegend Konijn Debuutprijs binnen.

In 2015 verscheen ‘Prijs de dag voordat de avond valt’. In deze tweede roman maken lezers kennis met de bizarre, intrigerende en supersnelle emotionele ontwikkeling van Eddy. Hannah van Wieringen excelleert niet alleen in de poëzie of proza maar in het schrijven van toneelstukken.

De Victoriefonds Cultuurprijs Letteren wordt zondag 4 oktober in de Cultuurkoepel van Heiloo uitgereikt. Wie erbij wil zijn kan zich via victoriefondscultuurprijs.nl aanmelden. (fotograaf: Dim Balsem)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl