Het Kwakelhuis aan de Noorderkade verdwijnt om plaats te maken voor appartementencomplex Dockside. Wie dat wilde kon zaterdag nog één keer naar binnen in het kader van de 'Demolitiondag 2020'. In Alkmaar wilde firma C.A. De Groot laten dan zien wat het sloopwerk eigenlijk inhoudt en er goede carrièremogelijkheden in deze branche zijn.  

De sloop locatie werd daarom nog voor één keer opengesteld, zodat geïnteresseerden voor een laatste keer een veilige en begeleide rondgang kunnen maken maken door het voormalige kantoorpand. Tijdens de rondleiding kregen de bezoekers een mooi beeld van de sloopwerkzaamheden, de technieken die worden gebruikt, hoe het pand in fases asbestvrij is gemaakt en wat er met de vrijkomende (sloop)materialen wordt gedaan.

Uiteraard werd ook vooruit gekeken naar de laatste fase, ‘de totaalsloop’ van dit bekende Alkmaarse gebouw met de kenmerkende glazen gevel balkonuitbouwtjes. De sloop duurt in totaal 7 maanden. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte zaterdag een fotoserie die te zien is op onze Facebookpagina.
Bekeken: 3169x