Alkmaar Centraal


Het Alkmaar Light Festival zou eigenlijk eind maart plaatsvinden, maar corona gooide roet in het eten. De organisatie heeft het gloednieuwe festival toch nog voor dit jaar op de kalender weten te krijgen, en wel op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober. Zita Pels, gedeputeerde cultuur & erfgoed van de provincie, verzorgt de opening op 19:15 uur.

Het historische karakter van de binnenstad wordt tijdens het Alkmaar Light Festival benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en klassieke solo’s vanaf balkons, uitgevoerd door musici van wereldklasse. Het Victoriepark is een wonderlijke wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk met een verse mix van lichtkunst en acts. Verder is er in het park een groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven en POP presenteert lichtkunst dat paspoppen tot leven brengt. Als klap op de vuurpijl komt met IJk het verleden en heden van het IJkgebouw tot leven met videomapping.

Het festival is een cocreatie van Karavaan, Lions Alkmaar, IHMS (International Holland Music Sessions) en 'Hart van Alkmaar dat zijn 50ste verjaardag viert.

Het Alkmaar Light Festival is op beide dagen van 19:00 tot 22:30 uur. Tickets voor tijdslots kosten 12,50 euro via alkmaarlightfestival.nl. (foto Emil de Jong, bewerking: Mischa Pranger)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl