Alkmaar Centraal


Vanaf oktober verzorgt Artquake elke vrijdag muzikale optredens van jong talent uit de regio in De Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude. Er wordt al druk gereserveerd. Op 16 oktober verzorgt Artquake de officiële kick-off van Villa Artquake in poppodium B3 te Sint Pancras.

Ilse Ligthart trapt af op vrijdag 2 oktober. Vanaf kinds af aan is de Pancrasser al met muziek bezig. Ze richt zich vooral op akoestische vertolkingen van moderne popliedjes, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar of piano. Ilse volgt al zes jaar zangles bij Popschool Your Song en heeft vorig jaar haar eerste echte demo opgenomen. Ze publiceert haar muziek vooral via Instagram en YouTube. Daarnaast heeft het talent al een paar keer opgetreden op de uitvoeringsdagen van de Popschool en op feesten. Een nieuwe stap voor haar is nu het schrijven van haar eigen liedjes. Neem een kijkje op Instagram en op YouTube.

Het optreden op 9 oktober wordt verzorgd door Esmée en Jikke uit Heerhugowaard en Alkmaar. Zij brengen een gevarieerd repertoire met liedjes van onder andere Adele en Racoon. De twee zijn allebei lid van musicalvereniging Oberon en kregen een muzikale klik met elkaar. Esmée speelt onder andere piano en gitaar. Momenteel studeert zij aan een muziekopleiding in Amsterdam met als hoofdvak toetsen. Jikke is zangeres en maakt ook deel uit van muziektheatergroep FeatherhairCreations.

Er is meer goed nieuws van Artquake. Met een donatie van stichting Lief Langedijk en ondersteuning van stichting De Waaier hebben Mado de Vries en de jongeren van Artquake kort geleden een eigen stichting opgericht: Villa Artquake. Zo kan er nu echt toegewerkt worden aan hun uiteindelijke doel: een culturele, creatieve broedplaats voor en door jongeren. De officiële kick-off is op 16 oktober in poppodium B3 te Sint Pancras.

Sinds kort heeft Artquake bestuurslid en beeldend kunstenares Maureen Kolhoff een eigen werkruimte /atelier aan de Industriestraat in Heerhugowaard. Ze stelt haar ruimte beschikbaar stelt voor activiteiten van Artquake. Zo wordt er nu elke woensdag vergaderd, vinden er kennismakingsgesprekken met onder meer jonge talenten plaats en zullen er in de nabije toekomst ook kunstlessen en workshops gegeven worden.

De muziekoptredens duren van 21:00 tot middernacht, mits nieuwe coronamaatregelen worden afgeroepen. Meer over Artquake op art-quake.com, Instagram en YouTube.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl