Airchip is de winnaar van de eerste editie van 'Present Your Startup Alkmaar'. De finale was dinsdag in het Alkmaarse Theater De Vest, vanwege corona zonder publiek maar met live stream coverage. Met een app die een eind maakt aan wachtrijen bij evenementen, versloeg het Amsterdamse bedrijf de vier concurrenten DeMonth uit Heiloo, Aleeza, Pepperfield en Circuvorm. De prijs is begeleiding ter waarde van 2.500 euro en een exclusief diner bij de Heeren van Sonoy. Toch zijn ook de verliezers winnaars: gezamenlijk scoorden ze al 925.000 euro aan investeringen. De winnaar van de publieksprijs wordt op 6 oktober bekend gemaakt.

"Oprichter Daniel van Drunen heeft doorzettings- en aanpassingsvermogen laten zien tijdens deze lastige periode”, aldus juryvoorzitter Valérie Vallenduuk. ”Hoewel er nu even geen festivals zijn, weet ik zeker dat Airchip in de nabije toekomst een eigen momentum kan creëren. Dit doordat de app voorkomt dat mensen moeten wachten en zo een belangrijke rol kan spelen in het garanderen van veiligheid in de anderhalve meter samenleving."

De app heeft een interactief menu om saldo op te waarderen en bestellingen te plaatsen. Staat de bestelling klaar, wordt een berichtje verstuurd, maar bezorging is ook mogelijk. Er wordt nu onderhandeld met een venture capital fonds over de investeringsvraag van 500.000 euro.

"Deze prijs is echt een hart onder de riem, want door corona zit de doelgroep even op slot", reageert Daniel van Drunen. "Ik ben daarom bijzonder trots dat we door Present Your Startup toch indruk hebben kunnen maken. Door de bewezen methodiek van het startup-programma heb ik de propositie verder aan kunnen scherpen en dat is zeker van meerwaarde voor de toekomst van Airchip."

Present Your Startup bestaat veertien jaar en koppelt startups aan kapitaal middels evenementen en begeleiding. Het initiatief is inmiddels actief in acht Nederlandse regio’s, het Caribisch gebied en New York. De organisatie is in handen van Innovate.Today. Voor deze eerste Alkmaarse wedstrijd waren tien startups geselecteerd uit 33 aanmeldingen, zij ontvingen een speciale training door de Startup Academy, waarna een selectie werd gemaakt van vijf finalisten.

Alle finalisten zijn terug te zien in het programma 'Pak An Doen', gepresenteerd door Isabella Prins op NH Nieuws. De finale zelf is op YouTube te zien.
Pin It
Bekeken: 2027x
https://ee.itk.ac.id/data/