De eigenaar van de camping en de dj's die vorige week zaterdag een illegaal festival organiseerden aan de Oosterdijk in Bergen, krijgen mogelijk sancties opgelegd van justitie of gemeente Bergen. Toen controleurs en politie er binnenvielen na geluidsoverlast, deden de organisatie en campingeigenaar alsof het een bruiloftsfeest was. Burgemeester Rehwinkel noemde het in een uitzending van FlessenpostTV dommer dan oliedom: "Dat je zo met elkaar gaat dansen in een partytent, best wetend dat dat niet de bedoeling is en onverstandig, en dan ook nog zo iets organiseren onder het mom van een bruiloftsfeest.... We zijn alle mogelijkheden voor sancties nog aan het onderzoeken, maar dan ben je nog niet klaar met ons."

Campingbaas Pieter Wonder speelt tegenover mediapartner NH Nieuws wederom de vermoorde onschuld. "Ik vind dit heel erg. Ik heb de wet niet overtreden, het was geen illegaal feest", reageert hij. De gemeente meldt aan NH Nieuws dat er die dag wel degelijk coronaregels werden overtreden: zo werd er harde housemuziek gedraaid en werd er in een partytent gezongen en gedanst zonder de 1,5 meter afstand aan te houden. Festivals vereisen een evenementenvergunning maar krijgen die sinds de corona-uitbraak niet meer.

Het Noordhollands Dagblad achterhaalde dat voor 'De Bruiloft van Henk&Ingrid' kaarten van 125 euro waren verkocht. Ook was nog een indoor afterparty gepland tot 03:00 uur. Rond 22:15 kwamen handhavers en politie het festivalterrein op, maar er zijn toen geen boetes uitgedeeld. "De controleurs en politie hebben met de campingeigenaar afgesproken dat de muziek moest stoppen en dat de bezoekers zich aan de 1,5 meter afstand moesten houden", aldus een woordvoerder van gemeente Bergen.

Aan welke sancties nu wordt gedacht? Daarop wil de gemeente niet vooruit lopen. "Er spelen meerdere dingen en die worden nu onderzocht. Pas als we alles op een rijtje hebben, kunnen we kijken naar de aard." De eigenaar is zeer verontwaardigd dat de gemeente sancties overweegt. "Wat er nu allemaal speelt begint een heel eigen leven te leiden. Behalve iets te harde muziek heb ik geen regels overtreden", aldus Wonder.

Burgemeester Rehwinkel denkt daar anders over: "Dat je bij volle verstand zoiets organiseert, onder valse voorwendselen mensen veel te dicht op elkaar op housemuziek laat dansen, je verder niks van coronamaatregelen aantrekt: ik schaam me ervoor dat dit in mijn gemeente voorkomt." Burgemeester Rehwinkel wijst erop dat alle besmettingen die hieruit kunnen voortvloeien ten koste gaan van alle horecaondernemers in de gemeente Bergen die nu sappelen en de zaak 's avonds al eerder moeten sluiten. Hij neemt het de campingbaas zeer kwalijk: "Het is al zo'n klap voor onze detailhandel en horeca, het valt me zwaar tegen van die organisatie dat ze die solidariteit niet kunnen opbrengen."
Pin It
Bekeken: 3025x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/