Inmiddels is duidelijk waarom Podium Victorie in Alkmaar geen ontheffing kreeg voor het maximum aantal van 30 bezoekers: de stoelen zitten niet vast. Dat vertelde wethouder Paul Verbruggen tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte. Directrice Judith Warries van Victorie begrijpt er niets van. "Dit is nieuw voor mij. Dat is nooit een criterium geweest", vertelt ze het NHD.

Podium Victorie voldoet aan alle gestelde eisen en heeft met de huidige corona-indeling 92 zitplekken. Dat de stoelen vast moeten zitten, is nergens benoemd. Warries is het dan ook niet eens met het besluit. "Wij hebben een vaste opstelling. En we krijgen allemaal nette mensen binnen, die keurig gaan zitten aan hun tafeltje en die echt niet met stoelen gaan slepen om eens gezellig bij elkaar te kruipen". Mocht dat toch gebeuren, wordt het snel opgemerkt.

Commissieleden spraken tijdens de vergadering hun zorgen uit over de toekomst van Podium Victorie. Verbruggen beloofde alle mogelijkheden maximaal te gaan benutten."We gaan geen partijen zomaar laten omvallen."
Bekeken: 3232x