Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Na wekenlang recepten uitkiezen, koken en mooie foto's maken is het Alkmaars Kookboek nu te koop. Het eerste exemplaar werd zondagavond uitgereikt aan Gerard Joling. Hij is een groot liefhebber van lekker eten en drinken, en helpt dan ook graag een handje bij het steunen van de Alkmaarse horeca. "Lieve mensen, bestel dit prachtige kookboek, en dan moet het goed komen."

Het kookboek is opgezet door Rotary Alkmaar Young Ambition en moet de lokale horeca in het zonnetje te zetten, maar ook een financieel steuntje in de rug geven. Initiatiefnemer Nick Zuurbier tegenover mediapartner NH Nieuws: "Er zijn 55 deelnemers, er staan 55 gerechten in en dat gaat van echt een dinermaaltijd tot iets bij de borrel, een cocktail...". Het zijn niet alleen koks die recepten prijsgaven, ook andere mensen in de horeca.

Gerard Joling, geboren Alkmaarder en vroeger regelmatig tot laat in 't Hartje te vinden, vult aan: "Als de horeca helemaal stilvalt, dan wordt het een dode stad. Er moet reuring blijven om de boel aan de gang te houden."

De opbrengst van het Alkmaars Kookboek gaat naar de deelnemende horeca. Alle plekken voor advertenties en logo's waren uitverkocht, dus het begin is er in ieder geval. Het boek is de bestellen via alkmaarskookboek.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl