Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Als het zwaard van Damocles hangt boven de kledingbank Egmond de onzekerheid over een dak boven het hoofd. Zeker met het toenemende aantal minima dat gebruik maakt van de kledingverstrekker. Wanneer de kledingbank weg moet uit de huidige plek, een bollenschuur, is niet bekend. Maar met een opzegtermijn van slechts één maand, vinden de medewerkers het na maanden tevergeefs zoeken wel erg spannend worden.

"Kinder-, dames- en herenkleding, schoenen, sieraden, ondergoed", somt Tamara Tuls-Wijker op. "We hebben hier echt alles voor minima." In mei dit jaar is de Kledingbank Egmond in Egmond-Binnen begonnen, en ze hadden het gelijk druk.

Samen met vijftien vrijwilligers probeert Tamara iedereen met volle tassen weer naar huis te sturen. "Tot nu toe zitten we op 900 mensen die we blij hebben kunnen maken. Minima betalen 1 euro per persoon, dus niet per kledingstuk, en ze kunnen meenemen zo veel als ze nodig hebben. We hebben genoeg", vertelt ze mediapartner NH Nieuws.

Net als andere kledingbanken in Noord-Holland zagen de medewerkers door de coronacrisis het aantal klanten groeien. "We merken dat het elke dag drukker wordt. Heel schrijnend en ik ben bang, helaas, dat het nog veel drukker gaat worden".

En dat geeft Tamara en de andere medewerkers extra zorgen. "We zijn heel blij dat we hier hebben kunnen starten, maar deze bollenschuur gaat uiteindelijk plat voor huizenbouw. Wanneer we eruit moeten weten we niet. Dat kan de eigenaar ons nog niet zeggen. We moeten dan binnen een maand weg zijn, vind dan maar wat. Dat is mijn grootste angst nu."

Sinds januari kijkt ze al uit naar een permanente plek, maar nog zonder succes. Gelukkig denkt gemeente Bergen, die de bollenschuur eerder wist te regelen, met de kledingbank mee. "Alle ondernemersverenigingen in de gemeente zijn aangeschreven", laat een woordvoerder weten. "We hebben er het volste vertrouwen in dat er een passende bestemming komt."

"We zetten overal voelsprieten uit en we hebben contact met de gemeente", vertelt Tamara. "En het hoeft ook niet per sé in Egmond. Het mag ook in Alkmaar, Heiloo of Castricum zijn. Als de kledingbank maar kan blijven."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl