Alkmaar Centraal


Een drugsgebruiker zonder geldig rijbewijs is zondagnacht na een achtervolging over de N242 en de N244 door de politie klemgereden en aangehouden. Na zijn aanhouding testte de man positief op cocaïne, THC en ook nog methamfetamine. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd, zijn auto is in beslag genomen en hij kreeg bekeuringen voor de verkeersovertredingen die hij beging tijdens de achtervolging. Zijn drie passagiers konden gewoon naar huis.

De politie van Schagen zag op de Westerweg (N242) een auto rijden waarvan bekend was dat de eigenaar een ongeldig verklaard rijbewijs heeft. Nadat hij nabij Waarland gehoor gaf aan een stopteken en de deur opende, roken de agenten direct een sterke henneplucht en herkenden zij de bestuurder. Ook de drie passagiers, afkomstig uit Schagen, kwamen hen bekend voor. Op het moment dat de bestuurder hoorde dat hij was aangehouden, ging hij er vandoor richting Alkmaar.

Tijdens zijn vlucht beging de bestuurder diverse overtredingen, waaronder het negeren van een stopteken, door rood en over doorgetrokken strepen rijden en spookrijden bij een vluchtheuvel. Tussendoor stopte hij twee keer om de passagiers uit de auto te laten. Uiteindelijk kon de bestuurder op de Westdijk (N244), mede dankzij bijstand van de Waardse en Alkmaarse politie, klem worden gereden.

Na zijn positieve drugstest is bloed afgenomen voor onderzoek door het NFI.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl