Alkmaar Centraal


In de strijd tegen het coronavirus gooit de rijksoverheid de horeca mogelijk opnieuw op slot. Dat bevestigen ingewijden aan de NOS. Bij Karin Hiemstra, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Alkmaar en eigenaresse van restaurant De Fransman, kwam het nieuws binnen als een bom. De afdeling kwam snel in actie. "We zijn de hele avond al druk. Er zijn posters gemaakt met een soort rouwadvertentie. Ik denk dat we die voor de ramen gaan hangen morgen."

"De horeca is juist de sector waarin het goed gaat. Wij nemen onze verantwoordelijkheid", vervolgt Hiemstra tegenover mediapartner NH Nieuws. "Het is vooral de onduidelijkheid die het zo vreselijk maakt. Bij de vorige sluiting zou het in eerste instantie ook maar drie weken duren. Dit is misdadig. We zijn het zo beu en gaan de barricade op."

Het is nog niet zeker of de horeca moet sluiten. Dinsdag om 19:00 uur maakt premier Mark Rutte de nieuwe maatregelen en hun tijdsduur bekend.

Rob Baltus van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noord-Holland en eveneens restauranteigenaar, begrijpt ook wel dat er wat tegen het virus gedaan moet worden, maar voor hem is de horeca weer de gebeten hond. "Het voelt zo klote als ondernemer. Je doet alles om te zorgen dat het voor elkaar is en dan krijg je weer een klap in je nek."

"Als ik hoor dat ik morgen weer moet sluiten, kan ik weer een voorraad van duizenden euro's weggooien", vervolgt Baltus. "Ze willen de bewegingen beperken, dus ik begrijp dat een nieuwe sluitingstijd van bijvoorbeeld 18:00 uur geen optie is. Dan wordt het alleen maar drukker met de lunch, maar wij zijn volgens mij nu echt de enige groep die geraakt worden."

"Ik begrijp het allemaal wel, maar ik ben wel bang, want wie zegt dat dit niet weer dertien weken duurt. Dit gaat heel veel bedrijven de kop kosten. Dat terwijl je supermarkten en bakkers recordomzetten ziet draaien. Niet dat ik het hen niet gun, maar het doet gewoon pijn."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl