Op initiatief van Stichting Present Alkmaar is een voortuin in de wijk De Mare opgeknapt. Wat eerst een dorre, door paardenbloemen en ander hardnekkig onkruid overwoekerde voortuin was, is omgetoverd tot een keurig bloemenperk. De bewoonster was blij met het resultaat en ook trots dat ze nu weer een voortuin heeft die gezien mag worden. Om het geheel compleet te maken wordt ook het hekje onder handen genomen.

De tuinrenovatie geldt als pilot van het project 'Sociaal Tuinieren'. Hiermee wil de stichting niet alleen tuinen aanpakken van ouderen en andere mensen die zelf niet meer kunnen tuinieren. Een groter doel is eigenlijk nog om eenzaamheid aan te pakken. De vrijwilligers uit de buurt zorgen voor reuring en gezelligheid, en de hoop is dat die contacten in stand blijven er zo meer sociale binding ontstaat in de buurt.

De bedoeling is dus om bij meer mensen de tuin in te stappen. Stichting Present Alkmaar zoekt daarvoor samenwerking met gemeente Alkmaar, woningcorporaties en bewonersnetwerken.

Niet alleen de bewoonster was blij met haar mooie tuin, ook alle vrijwilligers die deelnamen. De stichting wil graag de Nederlandse Tuinenstichting bedanken voor de gedoneerde planten, en Tuincentrum Schoutenbos voor zijn bijdrage. (foto: Stichting Present Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl