Grond voor sociale huurwoningen is in Alkmaar duur. Voor eengezinswoningen is grond in de kaasstad zelfs het op één na duurste in Nederland. Dat bleek uit een onafhankelijk onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren. Vanzelfsprekend worden grondkosten doorberekend in de huurprijs. Om die omlaag te krijgen stelt het college van B&W nu voor om de grondprijzen te verlagen. De gemeenteraad buigt zich over het voorstel.

"De grondprijzen die wij hanteren waren vastgesteld voor 2018 en 2019 en waren dus toe aan een update", licht gemeentelijk woordvoerder Christa Dekker toe. "Uit het onderzoek kwam naar voren dat onze grondprijs voor sociale woningen in relatie tot andere vergelijkbare gemeenten hoog is. Door de aanpassing brengen we de grondprijzen voor sociale woningbouw meer in verhouding tot wat gemiddeld wordt toegepast. Dit om woningbouw daarmee te stimuleren en te faciliteren."

Het Alkmaarse college wil niet alleen de grondprijzen voor sociale huur verlagen tot het landelijk gemiddelde, maar ook waarborgen dat de verkochte grond minstens 25 jaar lang ook echt alleen voor (goedkopere) sociale huurwoningen bestemd blijft.
Pin It
Bekeken: 2825x
https://ee.itk.ac.id/data/