Alkmaar Centraal


Omdat de horeca opnieuw voor vier weken dicht is, heeft gemeente Alkmaar weer een toiletwagen neergezet op het Kerkplein. De bestaande toiletvoorziening (met invalidentoilet) op het Waagplein blijft beschikbaar. Eventuele verlenging van de periode hangt af van wat het kabinet besluit te gaan doen.

Voor een veilige en gastvrije ontvangst van winkelend publiek in de binnenstad zijn ook een aantal andere maatregelen en voorzieningen tijdelijk terug. Er wordt gezorgd voor een betere doorstroming door verwijdering van straatmeubilair in de hoofdstraten, een verbod voor winkeliers op uitstallingen, een gedeeltelijk fietsverbod tussen de zijstraten van de Langestraat en De Laat, en op diverse plekken zijn fietsen helemaal niet toegestaan.

Er zijn speciale vakken gemarkeerd om (brom-)fietsen te parkeren. Bebording, belijning en pijlen geven looproutes aan en grondstickers voor winkels geven opstelplekken aan voor wachtende klanten. De gemeente houdt de druktemeter-app (06-4852 9976) actueel, handhavers controleren op naleving van de corona-maatregelen en de city-hosts zijn weer terug bij toegangen tot het winkelgebied.

De toiletwagens zijn dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur en zondag en maandag van 12:00 tot 18:00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl