Alkmaar Centraal


Filmhuis Alkmaar organiseert van vrijdag 6 tot en met zondag 8 november het Filmfestival Alkmaar. Deze tweede editie is qua thema's in drieën verdeeld: Sneak Peaks, Waterwerk en De kracht van muziek. De openingsfilm is de fijne feelgood movie My Salinger Year met Sigourney Weaver.

Het hele lange weekend zijn voorproefjes te zien van films die later zullen draaien. Het zijnstuk voor stuk hoogwaardige art-house producties van bekende én nog onbekende filmmakers.

Water is essentieel voor iedere vorm van leven, maar kan ook allesverwoestend zijn zijn. Geen wonder dat filmmakers water veelvuldig inzetten als onderwerp. Het Filmhuis toont vier hoofdfilms met water in de hoofdrol, namelijk Fitzgarraldo met Klaus Kinski en de docufilms Maiden, Aquarela en WAD. Voorafgaand draaien de korte films Zee van Tijd en Woestijn der lage Landen' van jonge talenten.

Het thema Kracht van muziek spreekt wel haast voor zich. Onder dit thema worden eveneens vier hoofdfilms getoond. Oasis’ Wonderwall in Mommy en Down by Law draaien in het filmhuis zelf, de grote films La La Land en 24 Hour Party People draaien bij de buren in Victorie.

Vanzelfsprekend wordt het festival georganiseerd conform de coronaregels. Bovendien staat de ventilatie op standje 100 procent buitenlucht. Het betekent echter ook dat je niet eerder dan een kwartier van tevoren het pand in mag en er is geen nazitten in de foyer bij.

Online tickets kosten 11,50 euro. Meer informatie op filmhuisalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl