Alkmaar Centraal


In september waren er nog geen knopen doorgehakt en konden Alkmaarse kinderen nog hopen dat er dit jaar toch een Sinterklaasintocht zou zijn, maar toen het kabinet nieuwe maatregelen afkondigden werd die kans erg klein. De gemeente laat nu weten dat, ondanks de creatieve ideeën van Stichting Intocht Sint Nicolaas Alkmaar, de intocht inderdaad niet door kan gaan. Maar... dat betekent niet dat er helemáál niks gebeurt.

Ad interim burgemeester Emile Roemer: "Ik ben een grote fan van het Sinterklaasfeest en heb er als oud-leerkracht jarenlang met veel plezier actief aan meegedaan. Dus ik kan me voorstellen dat dit geen leuke boodschap is. Niet voor de kinderen en niet voor alle vrijwilligers. Maar de noodverordening laat geen ruimte en bovendien moeten we het in het belang van de volksgezondheid ook niet willen. Het is even niet anders". Roemer heeft grote waardering de creativiteit waarmee de intocht-stichting zocht naar opties om toch een coronaproof evenement te laten plaatsvinden.

Bij de stichting heerst verslagenheid. Linda Mathot: "Een heftig bericht voor ons als stichting. Hiermee werden de vele maanden aan voorbereidingen samen met de gemeente in één keer van tafel geveegd. Het evenemententerrein zou het middelpunt zijn van een heuse 'SintDriveThrough' met veel muziek, het paard, danspietjes en een meet-and-greet met de Sint en zijn pieten. We wilden zo graag de Alkmaarse kinderen hun Sinterklaas geven. Een feestje maken in deze vervelende tijd. Maar eerst moet corona weg, daar moeten we met z’n allen voor zorgen, hoe eerder hoe beter."

Maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij niet nog een plannetje heeft, om er toch een feestje van te maken. Samen met alle winkeliers van heel Alkmaar zal er een grootse Mijteractie komen. Alle deelnemende winkels krijgen een mijter met een QR-code in de etalage. Als de code wordt gescand, verschijnt er een boodschap. Het kan van alles zijn: een speurtocht, kleurplaten downloaden, een boodschap van de Sint, of er staat “GEFELICITEERD, Sinterklaas heeft voor jou een cadeautje klaarliggen!”. Ook zijn op internet filmpjes te zien van Sinterklaas.

Nog deze week volgt meer informatie op intochtalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl