Omdat er maar mensen, vooral jongeren. hardnekkig over het spoor blijven lopen op station Alkmaar Noord, hebben ProRail en de gemeente extra maatregelen genomen en doen ze nog maar weer eens de oproep aan reizigers om via de omlooproute te lopen. Wie deze week op het station was, heeft de nieuwe maatregelen al ontdekt. Het spoorbedrijf houdt de effecten in de gaten en voert overleg over mogelijk nog meer maatregelen.

De meeste mensen lopen netjes om en ProRail is hen dankbaar. "Toch kregen we al gauw te maken met een ongekend aantal spoorlopers. Dit is niet alleen verboden en een van de grootste oorzaken van vertragingen op het spoor: spoorlopen is bovenal levensgevaarlijk."

ProRail zette al beveiligers in en liet boa's boetes uitdelen. Omliggende scholen werden benaderd, omdat het merendeel van de spoorlopers scholier is. Die hebben de leerlingen en hun ouders aangesproken, maar de problemen hielden aan.

Om de beveiligers bij de toegangen hun werk goed te kunnen laten doen zijn maandag drie ingangen gesloten, zodat er aan beide zijden slechts nog één toegang is. Ook wordt er sindsdien meer gesurveilleerd door boa's van NS Veiligheid & Service. Verder klinkt nu regelmatig in de trein al de oproep om de omlooproute te nemen. (foto: ProRail)
Bekeken: 4008x