De Provincie is bezig met innovatief project om fietsbruggen van 3D-geprint beton te maken. 3D betonprinten is een efficiënte manier van bouwen, die bovendien heel veel materiaal bespaart doordat een luchtig ontwerp gemaakt kan worden. De eerste vier fietsbruggen komen in het fietspad langs de N243 tussen Alkmaar en Avenhorn, omdat ze hier ook meteen een bijdrage leveren aan de veiligheid voor (brom-) fietsers.

In een video van de Provincie wordt uitleg gegeven over het project. Diverse ontwerpen worden gemaakt en geprint. "Voor de bruggen zijn we nu allerlei testen aan het doen, om het ontwerp te optimaliseren", vertelt Pieter Bakker van BAM. "We nu op 50 tot 60 procent minder materiaal dan dat we normaal nodig zouden hebben."

De brugdelen wordt getest bij de Technische Universiteit van Eindhoven. "Het gaat om 30.000 kilo wat er bovenop dit element stond, voordat hij kapot ging", zegt Marijn Bruurs van ingenieursbureau Witteveen & Bos na een van de tests. Meer dan genoeg voor een stevige fietsbrug dus. "De brug kan gerust vol staan met fietsers op zonnige dagen zonder dat we bang hoeven te zijn dat hij kapot gaat."

Wanneer de bruggen worden geplaatst is nog niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 1963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/