Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft woensdag het Predicaat 'Hofleverancier' uitgereikt aan Mulder Schoenen in Alkmaar. Eigenaren Ralf en Björn Mulder mogen voortaan het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. “Een status die je niet zomaar verwerft”, zei Van Dijk tijdens zijn toespraak, waar ook waarnemend burgemeester Emile Roemer bij was.

De geschiedenis van Mulder Schoenen gaat 100 jaar terug. Er is een advertentie uit de Alkmaarsche Courant bekend waarin oprichter Dirk Mulder bedzeiltjes en klompschoenen aanbiedt. Het bedrijf werd in de jaren die volgden door zoon Jan en daarna kleinzoon Hans verder uitgebouwd. Sinds 2008 staat de vierde generatie aan het roer.

Tegenover Ralf en Björn Mulder beschreef Van Dijk Mulder Schoenen als een bedrijf dat de klant altijd centraal stelt. “Maar behalve om die klant, bekommert u zich maatschappelijk ook breder. Zo sponsort u Stichting Adapt, een stichting die zich ontfermt over kwetsbaar erfgoed in Alkmaar, en u ondersteunt de stichting Heart for Africa, een stichting die onder andere schoenen vanuit Nederland naar Afrika stuurt. Daarnaast ondersteunt uw bedrijf de Fairtrade-campagne van de gemeente Alkmaar.”

In 2018 werd het bedrijf aan de Schoutenstraat al onderscheiden de Alkmaarse publieksprijs. Van Dijk: “En vandaag komt daar nog een blijk van waardering en erkenning bij. Hofleverancier. Terecht beschouwen bedrijven dat predicaat als een bewijs van stabiliteit. En consumenten waarderen het, omdat het vertrouwen uitstraalt.”

Het Predicaat Hofleverancier is voor regionaal vooraanstaande kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal 100 jaar bestaan. De selectie is strikt. Onder meer het Kabinet van de commissaris van de Koning, de Kamer van Koophandel, de gemeente en verschillende ministeries pluizen het bedrijf uit. Dit traject duurt gemiddeld een jaar.

Het predicaat blijft een gunst van de Koning. Een aanvrager krijgt alleen ‘ja’ of ‘nee’ als antwoord, zonder verdere toelichting. Na 25 jaar of bij tussentijdse wijzigingen wordt bekeken of het predicaat nog van toepassing is. Eind 2019 telde de provincie 100 Hofleveranciers. Amsterdam (16), Haarlem (11) en Alkmaar (8) vormen de provinciale top drie. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1800x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/