Alkmaar Centraal


Eind 2019 werd de Alkmaarse stichting NiKo onder verscherpt toezicht gesteld, omdat in woon- en zorgcentra De Nieuwpoort en De Palatijn tijdens inspectie gebreken werden ontdekt qua deskundigheid en het sturen op kwaliteit en veiligheid. "Wij zijn erg blij dat wij nu kunnen melden dat de kwaliteit weer helemaal op orde is", meldt Cynthia Giezenberg van NiKo.

Omdat NiKo de deuren vanwege corona moest sluiten voor bezoek, kon ook Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd niet langskomen voor een nieuwe controle. "Dat was een tegenvaller, want hierdoor heeft het uiteindelijk zes maanden langer geduurd dan gepland", betreurt Giezenberg. "Maar nu de inspecteurs van de IGJ weer een bezoek af konden leggen is er in de beide locaties gezien dat er hard is gewerkt en er zichtbare verbeteringen tot stand zijn gebracht. Alle onderdelen die zijn onderzocht zijn beoordeeld met een goed of een ruime voldoende."

Er is door de zorgstichting hard gewerkt aan de zwakke punten. Dat waren de rapportage in de cliƫntdossiers, het methodisch werken en de multidisciplinaire samenwerking. Giezenberg: "Stichting NiKo is erg trots op alle medewerkers dat er zo'n mooi resultaat is behaald."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl