Alkmaar Centraal


De man die vrouwen in de billen kneep of erop mepte hield zich een maandje koest, maar lijkt donderdag weer toegeslagen te hebben op het Achtergeestpad langs de Beverkoog. Vrouwen die er fietsen zijn extra op hun hoede, merkte NH Nieuws ter plekke. Bovendien trof onze mediapartner een vrouw die zich donderdag pas realiseerde dat ook zij de klos was in september.

"Ongeveer een maand geleden liep ik hier aan de linkerkant van het fietspad en kreeg ineens vanuit het niets een keiharde klap op mijn billen", vertelt Bernie. Ze werkt op het bedrijventerrein en doet elke werkdag een rondje tijdens de pauze. "Ik schrok zo en dacht alleen maar: zo die durft. Ik was ook boos. Ik herinner me alleen dat hij een capuchon droeg en een bruin zadel op zijn fiets."

"Sindsdien ben ik de hele tijd alert als ik hier loop", vervolgt Bernie. "Ik kijk de hele tijd achterom als ik iets hoor aankomen en als het regent heb ik een paraplu in de aanslag". Omdat ze geen idee had dat er een serie-aanrander actief was, deed ze geen aangifte. Nu overweegt ze dat alsnog. Maar ze laat zich niet afschrikken. "Het is gewoon mijn rondje en dat laat ik me niet afnemen. Ik kijk alleen wat vaker achterom en hoop maar dat hij gepakt wordt."

Inmiddels is het aantal meldingen van slachtoffers opgelopen naar zeventien en hebben zeven vrouwen aangifte gedaan. De aanrander was vooral actief op het Achtergeestpad, maar ook in Park Rekerhout en een keer op de Herenweg. De politie heeft in de afgelopen tijd zichtbaar en onzichtbaar gesurveilleerd in de omgeving en roept nadrukkelijk slachtoffers op om zich te melden.

De aanrander is een blanke man, vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar, en hij draagt altijd een capuchon. Eén van de slachtoffers beschreef een nerd-achtige man met kort donker haar. Het meest recente slachtoffer zag hem op een gewone stadsfiets, Bernie zag een bruin zadel. Wie meer weet, wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl