Alkmaar Centraal


De Fakkeltocht die jaarlijks op de eerste zaterdag van november in Alkmaar wordt gehouden, gaat vanwege corona niet door. Als alternatief heeft initiatiefnemer Bureau Discriminatiezaken Art.1 Noord-Holland Noord een film gemaakt, genaamd 'Fakkeltocht the Movie'. De film wordt zaterdag om 17:00 uur uitgezonden via art1nhn.nl/fakkeltocht. Via de website is inmiddels een voorproefje te zien.

De Alkmaarse Fakkeltocht is een oproep tot verbinding, inclusiviteit en respect voor elkaar. Om hier op de dag van de wandeltocht toch aandacht aan te besteden, heeft razende reporter Reineke Jonker de route bewandeld en allerlei mensen vragen gesteld zoals: "Met wie voel jij je verbonden?". Van deze interviews is een collage gemaakt.

Ook deze Fakkeltocht op film wordt geopend door wethouder diversiteit Paul Verbruggen. Verder spelen Alkmaarse leden van Orchestre Partout hun wereldmuziek. Deze groep met muzikale asielzoekers zou hebben opgetreden bij de tocht.

Initiatiefneemster Mireille Sampimon is blij dat het is gelukt om een coronaproof versie op poten te zetten. “Niets doen was eigenlijk geen optie. De fakkeltocht ervaar ik elk jaar als een warm bad waar we echt met elkaar stil staan bij onze verbondenheid met elkaar. Het blijft altijd de uitdaging om ook als het moeilijk wordt, naar elkaar te blijven luisteren en moeite te blijven doen om met elkaar in contact te komen. Ik vind het fijn dat we op 7 november nu toch een moment van verbinding kunnen creëren.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl