00:00
55
00:00


Een skivakantie zit er door de corona-maatregelen voorlopig niet in, maar bij skiclub Il Primo in Bergen zitten ze niet bij de pakken neer. "Skiën op de borstelbaan is een prima alternatief voor de sneeuw", vindt skilerares Angelina Jehenson. Alleen kunnen skiërs niet de stube in, die blijft dicht.

De jeugdleden suizen naar beneden op de borstelbaan aan de rand van het Bergense bos. Van Angelina leren ze de juiste techniek voor de slalom. "We hebben een buckelpiste, we kunnen een slalom skiën, alles is hier mogelijk. Natuurlijk vind ik het heel jammer dat we voorlopig niet naar de sneeuw kunnen, want het is nou eenmaal mijn lust en mijn leven."

Voor de kerstvakantie ziet bestuurslid Martin Bakker ondanks alle maatregelen nog mogelijkheden. "Alle skileraren blijven ook thuis zodat we heel veel lessen kunnen aanbieden. Ook niet-leden kunnen bij ons in de kerstvakantie een korte cursus volgen in groepjes van maximaal twee. De lessen worden ruim verspreid over de dag en er is ruimte genoeg."

Voor Angelina en haar jonge wedstrijdskiërs is de baan een prima alternatief om nog beter te worden. "We zijn lekker buiten. Dan maar geen sneeuw, maar af en toe een regenbui op je kop. Daar wordt de baan weer lekker glad van."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl