Alkmaar Centraal


Kerst is een periode waarin mensen gezellig bij elkaar komen, maar dat is zeker niet voor iedereen het geval en dat kan extra confronterend zijn. En dan zijn er dit jaar ook nog de corona-regels die het samenkomen beperken.  Stichting Present Alkmaar is op zoek naar 'Kerstengelen' die in december een lichtpuntje willen zijn voor medebewoners van gemeente Alkmaar met weinig sociale contacten.

Bij eenzame mensen wordt al snel gedacht aan ouderen, maar enquêtes wijzen uit dat ook jongere mensen zich met name de laatste tijd nog wel eens eenzaam voelen. En denk bijvoorbeeld aan patiënten die langdurig in het ziekenhuis liggen, daklozen, asielzoekers, mensen met een burn-out...

De bedoeling is dat de mensen zich aanmelden als 'Kerstengel', om in de vier weken voorafgaand aan kerst (adventstijd) tenminste een of twee keer per week een kaartje, presentje, verrassing of attentie af te versturen of af te leveren bij degene waaraan hij of zij gekoppeld is. Bellen of langs gaan, mits dit kan volgens RIVM-richtlijnen, mag natuurlijk ook.

Aanmelden als Kerstengel kan via presentalkmaar.nl onder 'Kerstengel Actie 2020'. Via deze link kunnen ook mensen opgegeven worden die juist een lichtpuntje kunnen gebruiken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl