Alkmaar Centraal


Aannemende dat Theater De Vest na 19 november de deuren weer mag openen, presenteert Het Nationale Theater op woensdag 25 november twee toneelparels, namelijk 'U bent mijn moeder' en 'Krapps laatste band'.

'U bent mijn moeder' is een ontroerende ode van Joop Admiraals. Hij scheef in 1981 een theatergeschiedenis met een opvoering gebaseerd op gesprekken met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis waar ze verbleef. Hij speelde zowel zichzelf als zijn moeder. Rick Paul van Mulligen wilde deze tekst, die hem zeer aan het hart gaat, al langere tijd spelen. Regisseur Noël Fischer had hem ook op haar verlanglijst staan. Samen werkten ze hun wensen uit.

'Krapp’s Last Tape' is het derde stuk van Samuel Beckett dat regisseur Erik Whien onder handen heeft genomen. Jaap Spijkers speelt Krapp, die al zijn leven lang, steeds op zijn verjaardag, zijn bevindingen van het afgelopen jaar op band vastlegt. Op zijn 69e verjaardag luistert hij, luidkeels commentaar gevend, terug naar oude opnames vol verlangens en ambitie, alvorens zijn laatste band in te spreken. “Heb juist geluisterd naar die stomme klootzak waarvoor ik mezelf 30 jaar geleden hield. Moeilijk te geloven dat ik ooit zo erg was. Godzijdank is dat voorbij.”

De twee voorstellingen zijn vanaf 20:15 uur en kosten standaard 24,50 euro. Het tweeluik is een 'Vers van De Vest' voorstelling. Voor 30 euro kan gekozen worden uit drie van totaal acht bijzondere producties. Meer informatie op theaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl