Alkmaar Centraal


Jaarlijks wordt in de Grote Kerk van Alkmaar op 18 november, de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015), de Joost Zwagerman Lezing gehouden. Hiervoor wordt een schrijver, journalist of beeldend kunstenaar van internationale betekenis uitgenodigd om te reflecteren op het belang van beeldende kunst en literatuur, en de relatie tussen de twee. Dit jaar is dat Benjamin Moser. Tijdens deze avond wordt tevens de Joost Zwagerman Essayprijs 2020 uitgereikt.

Vanwege corona wordt de lezing vanaf 20:00 uur online uitgezonden vanuit de Grote Kerk via joostzwagermanlezing.nl. Voorafgaand wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt.

Schrijver Benjamin Moser (1976) groeide op in Houston, Texas. Hij studeerde aan Brown University en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. In 2009 verscheen zijn biografie over de Braziliaanse schrijver Clarice Lispector. Voor zijn biografie Sontag: Her Life and Work over de Amerikaanse schrijver, filosoof, essayist en activist Susan Sontag kreeg hij in mei de prestigieuze Pulitzer Prize. Moser woont en werkt in Nederland, maar de lezing zal hij toch in het Engels houden.

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest/Grote Kerk Alkmaar en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar en het Victoriefonds.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl