Alkmaar Centraal


Tom Trago uit Bergen is genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten 2020. De geboren Amsterdammer is muzikant, DJ en producer met een eigen platenlabel. Hij speelde lang een leidende rol in de Nederlandse elektronische muziekscene, maar ook in Europa is hij zeer gewild bij het publiek, en werken muzikanten en producers graag met hem samen.

Trago werd in 1983 geboren en groeide op in een artistiek milieu. Op 15-jarige leeftijd besloot hij om z’n leven aan de muziek te wijden. Aanvankelijk was het hip-hop, soul en jazz waarin hij uitblonk, maar gaandeweg ontdekte hij dat house en techno de weg naar grotere en internationale podia openden. In 2009 bracht hij zijn eerste eigen album uit, genaamd Voyage Direct, wat een jaar later de naam werd van zijn eigen label. Zijn vierde album zag in 2018 het licht. Zoals de naam 'Bergen' al suggereert, werd bij dit album sterk geïnspireerd door het dorp aan de zee. Volgens Tom Trago is 'Bergen' zijn meest volwassen en eerlijke album tot nu toe.

De twee andere genomineerden zijn de in Heiloo geboren Thijs Prein en de in Bergen geboren Edsart Udo de Haes. Zondag 22 november zal de Stichting Cultuurprijs regio Alkmaar de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten uitreiken.

Meer informatie via victoriefondscultuurprijs.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl