Vrijdag 20 november is het de Dag van de Ondernemer. Namens gemeente Alkmaar gaat Stefanie Hoogland die dag in gesprek met lokale ondernemers om te peilen hoe zij de coronacrisis ervaren en hoe zij de toekomst zien. Ze interviewt daarnaast wethouder economie Pieter Dijkman, maar iedereen die een bijdrage wil leveren of een vraag wil stellen kan dit doen. De meeting wordt live gestreamd door NHNext.

Burgemeester Roemer opent de online bijeenkomst, waarna Stefanie Hoogland in gesprek gaat met vier ondernemers en wethouder Dijkman. De vier ondernemers zijn Karin Hiemstra van Restaurant De Fransman en tevens voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Alkmaar, Bert Waardijk van Waardijk Schoenen, Gideon Nijemanting, directeur Bedrijven Rabobank Alkmaar, en Vomar-directeur Aart van Haren.

Wethouder Dijkman: "Onze ondernemers verdienen respect voor hun inzet zeker in deze moeilijke tijd. Terecht dat we stilstaan bij het ondernemerschap en specifiek bij wat de coronapandemie betekent voor de lokale ondernemers en hoe zij hierop anticiperen."

Een bredere blik op Alkmaarse ondernemingen in deze coronatijd is verkregen door I&O Research en verwerkt in  een 'Impactmonitor'. Het blijkt dat thuiswerken voor veel werknemers niet mogelijk is, een meerderheid gebruik maakt van landelijke steun en dat uitstel van betaling de meest benutte gemeentelijke steunmaatregel is. Ook blijkt dat een derde sterk negatieve gevolgen van de coronaregels verwacht en dat zes op de tien zich voorbereidt op een nieuwe situatie. Onderwerpen uit het onderzoek worden aangesneden tijdens de discussies.

"Het onderzoek van I&O Research is één van de vele vormen waarop wij als gemeente feeling willen houden met onze lokale ondernemers", wijdt Dijkman uit. "Ook het Ondernemersloket is daarin en belangrijke schakel. Maar ook deze Livestream op de ‘Dag van de Ondernemer’ stelt ons in staat direct contact met elkaar te hebben in deze tijden."

De live stream duurt van van 14:00 tot 14:45 uur en is te volgen via nhnext.nl/alkmaar/. (foto: Pixabay / janeb13)
Pin It