Voedselbanken kampen met ernstige tekorten, en dat met de feestelijke decembermaand in aantocht. Dat geldt ook voor Voedselbank Alkmaar e.o. "Nu de horeca in verband met de corona-maatregelen gesloten is en er vanuit supermarkten steeds minder goederen worden 'weggegooid', komt er steeds minder binnen bij de voedselbanken", legt Els Schipper uit. Tijd voor actie, vond de Alkmaarse, en daarom zet ze een inzamelingsactie op touw.

"In tijden van lockdown en eenzaamheid is het toch fijn dat we voorbij onze eigen voordeuren kunnen kijken", vindt Els. "Het zou te gek zijn als we in deze magere maanden - waarin we weinig kunnen en mogen - gezinnen die weinig te besteden hebben een goed gevulde kerst kunnen bieden."

Voedselbank Alkmaar e.o. kan van alles gebruiken, maar heeft vooral behoefte aan pastasaus, blikken of potten groenten, soep en ook wasmiddel. Daarnaast staan, als extraatjes, twee dingen op het verlanglijstje van Els: fruitcocktails en slagroom.

"Het zou fantastisch zijn als mensen tijdens de eigen december-boodschappen een paar extra artikelen in het mandje doen. De hele reeks producten van het wensenlijstje is fantastisch, maar ook als je één van de gevraagde producten inlevert maakt dat al een verschil."

Els zal de donaties zaterdag 12 en zondag 13 december tussen 11:00 en 15:00 uur in ontvangst nemen in haar eigen voortuin, Ze woont aan de Ravelijn 39. Van daar zal alles naar de voedselbank worden gebracht. Donateurs krijgen als bedankje een leuk (foto)verslag van de inzameling.

Meer op elsschipper.nl/kerstactie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl