Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Uit de draaimolen van het kerstdorpje klinkt het overbekende Jingle Bells: "Hier word ik nou  vrolijk van", vertelt Johanna Talens. Al weken is het huis van de 44-jarige Alkmaarse ramvol gezellige lampjes, kersthuisjes en sneeuwslingers en ze vindt dat iedereen dit moet doen in deze moeilijke tijd.

Johanna woont in Oud-Overdie. De straat is verder vooral donker. "Je moet er juist ook een beetje wat van maken", vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws. "Ik ben begin september al begonnen. Ik had denk de kolder in mijn kop, ik weet niet wat het was". Maar langzaam komen er al wat meer lichtjes in de buurt.

In haar logeerkamer staan nog dozen vol met  spullen om ergens te plaatsen. "Het is zoveel", lacht Johanna. "Het houdt maar niet op. Als ik uit mijn hoofd moet gaan rekenen dan zit ik hier denk ik wel op 4.000 euro. Als het niet meer is."

Maar ze vindt een beetje extra gezelligheid hard nodig in deze tijd. "Ja, moeilijke tijd momenteel voor een hoop mensen. Een beetje gezelligheid, een beetje vrolijkheid in huis, met al die omstandigheden, met die corona". Ze heeft dan ook een boodschap voor iedereen die nog niet zo in feeststemming is. "Ga ervoor, laat je eigen niet kennen. Pleur al die spullen uit de kast en maak er een gezellige Kerst van en maak je huis net zo mooi als ik."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl