Alkmaar Centraal


Kunstuitleen Alkmaar nodigt een aantal kunstenaars uit om met hun eigen visie op de kleur blauw deel te nemen aan de tentoonstelling 'BLAUW'. De deelnemende kunstenaars zijn Sigrid Calon, Marina Heuvelman, Hugo Kaagman, Rinke Nijburg, Esmee Seebregts en ook Marianne Roodenburg, die tevens de curator is. Zij verzorgt de opening van de expositie op 22 november vanaf 15:00 uur.

Blauw is de kleur van de lucht en van de kou, de kleur van betrouwbaarheid, de kleur van alle straatnaamborden en van de borden die de weg wijzen. Blauw is de kleur van een periode van Picasso en van Yves Klein, de schilder die zijn eigen kleur uitvond, het International Klein Blue. In zijn werk stond de kleur voor leegte of verte. De kunstuitleen wilde weten wat hedendaagse kunstenaars ervaren met blauw.

Donderdag 26 november geeft Marianne Roodenburg vanaf 20:00 uur een lezing over blauw in de beeldende kunst. Telkens kan een beperkt aantal belangstellenden kan aanwezig zijn vanwege corona.

Deze expositie maakt onderdeel uit van het drieluik ROOD-BLAUW-WIT en loopt tot en met 3 januari en is doordeweeks te bezichtigen van 09:00 tot 17:00 uur, op zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en op zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Meer op kunstuitleenalkmaar.nl. (werken: Hugo Kaagman en Rinke Nijburg)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl