Alkmaar Centraal


Het boek met recepten uit de Alkmaarse horeca krijgt een tweede druk, want ze gaan als warme broodjes over de toonbank. De eerste 5.000 kookboeken, waarvan de opbrengst naar de deelnemende horecaondernemingen gaat, zijn na ruim een maand vrijwel allemaal al verkocht. De 1.000 extra boeken worden komende week verwacht, meldt de Rotary Club Alkmaar Young Ambition.

Gerard Joling, liefhebber van lekker eten en vooral vroeger regelmatig bezoeker van Alkmaarse horeca, mocht op 11 oktober als eerste een exemplaar in ontvangst nemen. Al snel ging de verkoop hard. "Het is een onwijs groot succes", vertelt Vincent Roobeek van de Rotary Club aan mediapartner NH Nieuws. Hij wil nog niet vooruit lopen op wat de opbrengst zal zijn, maar om een idee te krijgen: het kookboek kost 19,95 euro per stuk en alle ruimte voor advertenties en logo's was verkocht.

Het boek bevat 55 recepten van 55 horecaondernemingen. Ze zijn niet alleen van koks, er zitten er ook een aantal bij van eigenaren en ander personeel. Een van de recepten in het boek komt van chefkok Karsan Schiekeh van Wolf Kitchen & Bar. Hij vertelde voorafgaand aan het project blij te zijn om mee te werken. Hij gaf zelfs het geheime recept van de saus voor zijn specialiteit prijs.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl