Alkmaar Centraal


Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance Alkmaar organiseren zaterdag 28 november workshops poëzie en beeldende kunst voor kinderen van 12 tot 18 jaar oud. Onder de noemer 'Poeh! He…Uh? Zie!' gaan ze aan de slag met taal en beeld in twee workshops van anderhalf uur, met tussendoor een kleine pauze en aan het eind een gezamenlijke presentatie.

Uit drie verschillende workshops kunnen deelnemers er twee kiezen. Workshop A 'Beeld en Taal' door Gerben Hermanus gaat over letters en beeld, over het transformeren van woorden naar beeld met aandacht voor lettertype, kleur en compositie. Gaandeweg onderzoek je wat beeldrijm is en hoe vormen een andere betekenis kunnen krijgen. De afsluiting is het maken van een gedicht over je kunstwerk.

In workshop B 'Ruimtelijke Poëzie' begeleidt Leon Kemp deelnemers bij het maken van een ruimtelijk gedicht met gebruik van karton en tape. Ritme en herhaling staan centraal bij het maken van deze bouwstenen van het gedicht. staat. Ook hier wordt afgesloten met een gedicht over je creatie.

Rosina Loocks helpt de jeugd in Workshop C 'Animatiepoëzie' met het tot leven brengen van poëzie met behulp van animatie. Met ritme, klank en sfeer kan je woorden laten dansen. Aangeraden wordt om van tevoren de StopMotionStudio app op je telefoon te installeren, om daarna interactief aan de slag te gaan.

Het programma duurt van 12:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via artiance.nl. Iedereen kan twee van de drie workshops kiezen, maar er is plek voor maximaal twaalf deelnemers per workshop. Is er eentje al vol, dan wordt je ingedeeld bij een andere.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl