Alkmaar Centraal


Rotary Alkmaar organiseert vrijdag 27 november een bijzondere Boerenkoolmaaltijd voor haar leden. Ze krijgen voor deze coronaproof editie een pakket ingrediënten en een fles bijpassende wijn thuisbezorgd. Vanaf 19:30 uur kunnen ze met hun bord zelfgemaakte stamppot op schoot een uniek online, interactief programma bekijken. Plaatsvervangend burgemeester Emile Roemer heeft het eerste stamppotpakket in ontvangst mogen nemen.

De Boerenkoolmaaltijd is een traditie binnen de Rotaryclub Alkmaar die zijn ontstaansgeschiedenis ontleent aan de Tweede Wereldoorlog, waarin de leden van de club niet openbaar bij elkaar mochten komen. In 1943 werd het idee geboren om voor de kerst een Boerenkoolmaaltijd met echte worst en als nagerecht een echte pudding op tafel te zetten. Sinds de jaren ’70 is de Boerenkoolmaaltijd een vast onderdeel van het programma van de Rotaryclub Alkmaar. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Alkmaar.

Burgemeester Roemer mocht het eerste pakket van voorzitter Harry van de Kuijt in ontvangst nemen. De heren hadden daarbij een geanimeerd gesprek. Van de Kuijt noemde Roemer, die vrijwel direct na zijn aantreden werd geconfronteerd met een zelf te bereiden zuurkoolmaaltijd vanwege de ONTZETtend andere viering van Alkmaars Ontzet, ‘een man van de gestampte pot’.

Het programma staat dit jaar in het teken van 75 jaar vrijheid en 75 jaar vriendschap tussen de steden Bath en Alkmaar. Chris Davies, president van de Rotary in Bath, neemt de kijkers mee in het verhaal van het Barrel Organ. Met dit orgel werd in de Tweede Wereldoorlog in Bath geld ingezameld voor hongerende kinderen in Alkmaar. Het orgel is onlangs gerestaureerd en zal weer terugkomen naar de kaasstad.

De voorzitter van de Voedselbank, Jules Emmaneel, is blij met de steun. Hij licht toe waarom de voedselbank juist nu in crisistijd zo noodzakelijk is. Om de bijeenkomst een vrolijke noot te geven levert het Regionaal Jeugdorkest Artiance onder leiding van dirigent Otto de Jong een muzikale bijdrage. De digitale bijeenkomst wordt afgesloten met een inspirerende bijdrage van de plaatsvervangend burgemeester van Alkmaar. (foto: Natasja van der Woude)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl