Alkmaar Centraal


Een 33-jarige man uit Heerhugowaard en een 44-jarige Alkmaarder zijn donderdagavond 19 november aangehouden vanwege illegaal bezit van vuurwerk. Dit meldde de Alkmaarse politie dinsdagmiddag. Bij elkaar werd maar liefst 1.620 kg zwaar en illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst. De mannen zijn in bewaring gesteld.

De Alkmaarse politie controleerde rond 18:30 uur een bestelbus aan de Bestevaerstraat en troffen achterin grote dozen op pallets. Een korte blik op de labels was voldoende om te beseffen wat voor vracht vervoerd werd. De Heerhugowaarder en Alkmaarder werden aangehouden. Naar aanleiding van de vondst werd een loods aan de Koelmalaan doorzocht. Daar trof de politie nog eens vijf grote dozen met illegaal vuurwerk.

Het illegale handeltje bestond onder andere uit batterijen vuurwerk, shells en enkelschotsbuizen. De in beslag genomen goederen zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd naar een daarvoor bestemde opslaglocatie.

De politie laat weten deze dagen extra alert te zijn bezit van en handel in illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk dat vaak gevaarlijk is omdat het te zwaar is of lontjes te kort zijn. Daarbij wordt hulp gevraagd van inwoners. Deze kunnen melding doen van illegaal vuurwerk via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Meer info op politie.nl. (foto: politie.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl