Alkmaar Centraal


Op 23 november eindigde de sollicitatieperiode voor het burgemeesterschap van gemeente Alkmaar. Voor het vervolg heeft de vertrouwenscommissie Maya Bolte als voorzitter aangewezen, en John van der Rhee als eventuele plaatsvervanger.

In de nieuwe fase is een centrale rol weggelegd voor de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Hij zal achtergrondonderzoek doen naar de sollicitanten en zijn bevindingen en adviezen delen met de vertrouwenscommissie. Hoeveel sollicitaties hij heeft gekregen is bij de gemeente nog niet bekend, liet de woordvoerder weten, sowieso wacht Van Dijk een paar dagen op mogelijk vertraagde sollicitaties per post. Het publiek zal voorlopig geen namen horen, zelfs de commissie krijgt die nog niet.

Nadat de commissaris zijn advies uitbrengt, bepaalt de commissie welke sollicitanten het gaat interviewen. In de besloten raadsvergadering van donderdag 15 april wordt de gemeenteraad over het onderzoek en de voorselectie geïnformeerd, en gevraagd om een kandidaat aan te bevelen. Na 15 april volgt een openbare raadsvergadering, waarin de aanbeveling van de gemeenteraad bekend wordt gemaakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl