De Orange the World vlag wappert woensdag op het Alkmaarse stadhuis. Orange the World is een 16-daagse internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Wethouder Elly Konijn: "Bij ons gaat de vlag uit. Niet om iets te vieren, maar om aandacht te vragen voor veiligheid voor vrouwen. Het is niet alleen ver weg een probleem. Ook in de nabije omgeving komt het voor. En laat duidelijk zijn; geweld, tegen wie dan ook, hoort niet.”

Over de hele wereld vinden Orange the World acties plaats. Die zijn volgens de UN Women, onderdeel van de Verenigde Naties, hard nodig. Veelal komt het geweld voor in huiselijke kring. In Nederland krijgt 45 procent van alle vrouwen en meisjes volgens UN Women te maken met geweld.

Om 16:00 uur organiseren de gemeenten in Noord-Holland Noord een online bijeenkomst in het kader van Orange the World. Daarin wordt onder andere uitgelegd hoe je kan bijdragen aan het terugdringen van het geweld. De bijeenkomst is te volgen via kampanje.nl/orangetheworld.
Pin It
Bekeken: 1516x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/