Alkmaar Centraal


Bijna 59.000 basisschoolleerlingen in de betrokken vier deelregio's Alkmaar, Heemskerk, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland gaan structureel muziekonderwijs krijgen. Dat is woensdag vastgelegd tijdens de live uitgezonden ondertekening van het MuziekAkkoord in Podium Victorie te Alkmaar. Koningin Máxima is erevoorzitter gaf per live stream de aftrap van het initiatief. Of eigenlijk: ze stopte de stekker erin.

'Méér muziek in de klas' is een stichting die muziekonderwijs op basisscholen stimuleert. De stichting is gangmaker achter het MuziekAkkoord, Met de ondertekening spraken diverse scholen, culturele instellingen en muziekverenigingen af voor structurele muzieklessen in de klas. Elke deelregio heeft daarvoor samen met de betrokken organisaties een eigen actieplan ontwikkeld.

Rond de ondertekening lieten basisschoolleerlingen uit de regio zien wat muziek voor ze betekent, voerden de deelnemende organisaties met elkaar gesprekken over muziekles en deelden zij hun actieplannen. Een van de optredens werd verzorgd door Lotte Mollema, kinderburgemeester van Den Helder. Zij gaf haar eerste officiële optreden samen met koningin Máxima.

De uitzending is terug te zien op het YouTube-kanaal van Méér muziek in de klas.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl