Alkmaar Centraal


Leerlingen van De Regenboog en Durv in Huiswaard hebben deze week het ‘Regenboogbos voor Durvals’ geplant. Het is alweer het derde Tiny Forest in Alkmaar. Begin dit jaar is het eerste minibos geplant in de Horn-Zuid en vorige week nog werd nummer twee in Daalmeer geplant door leerlingen van De Cocon. De basisscholen gebruiken de Tiny Forests voor buitenlessen en helpen mee in het onderhoud, maar ook buurtbewoners kunnen genieten van de nieuwe stukjes natuur

"Fantastisch om kinderen en scholen te betrekken bij groen door ze zelf bomen te laten planten en te onderhouden", zegt de zeer tevreden wethouder Robert te Beest. "Dit wordt een mooi stukje groen Alkmaar voor iedereen!"

De twee nieuwste Tiny Forests tellen bij elkaar ongeveer 1.800 boompjes van zo'n 30 verschillende soorten. De leerlingen van De Cocon plantten hun minibos, genaamd 'Het Vlinderbos', vlakbij het schoolgebouw. Het ‘Regenboogbos voor Durvals’ ligt tussen de twee scholen in.

Vanwege corona was maar een beperkt aantal volwassenen aanwezig bij de plantdagen. Het plan is om in het voorjaar, wanneer de jonge boompjes in blad staan, de Tiny Forests officieel en feestelijk te openen met de wethouder, buurtbewoners en andere betrokkenen.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid inheems minibos, ongeveer ter grootte van een tennisbaan. Het maakt de omgeving groener en gezonder, en helpt met de regenwaterhuishouding in de omgeving. En ander doel is dat mensen met elkaar verbonden worden. Het minibos is mede mogelijk gemaakt door IVN Natuureducatie en de gemeente. Andere betrokken partijen waren: Stichting Animo, Stadswerk, Natuurgids Alkmaar (Hortus Alkmaar).

Meer over Tiny Forests op ivn.nl/tinyforest/over-tiny-forestr.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl