Alkmaar Centraal


De recherche heeft een 51-jarige verdachte uit Alkmaar aangehouden in verband met een ramkraak bij een Haarlemse Jumbo op 4 april en de gewapende overval op de Jumbo Winkelwaard in Alkmaar op 20 mei. Uit onderzoek bleek zijn DNA in de Haarlemse supermarkt te zijn gevonden. De verdachte is inmiddels verhoord.

Zaterdag 4 april rond 06:45 uur werd de Jumbo in de Haarlemse Molenwijk overvallen door twee mannen. Met een bestelauto ramden ze door het rolluik van het winkelcentrum en daarna door de glazen winkelpui. Het tweetal bedreigde het personeel en ging er op een scooter vandoor met een geldbedrag. Tijdens hun vlucht vielen ze, maar ze ontkwamen evengoed.

Woensdag 20 mei rond 19:50 uur werd een gewapende overval gepleegd op de Jumbo aan de Winkelwaard in Alkmaar. Klanten en medewerkers een vuurwapen op zich gericht. Twee personeelsleden waren net de losstaande pinautomaat aan het legen voor de sluiting van de winkel. Eén van hen kreeg een mep. De twee overvallers gingen er met buit vandoor op een zwarte Gilera-scooter met achter blauwe kappen en zonder kentekenplaat.

De Alkmaarse politie gaf aanvankelijk via Burgernet aan twee blanke daders te zoeken, maar dat werd gecorrigeerd tot twee donker getinte mannen van rond 1,90m lang. Ze waren donker gekleed, met een donkere jas met capuchon en ze droegen zwarte integraalhelmen. Ze vluchtten in de richting van de Schinkelwaard. Een medewerker had de overval zo goed als het ging gefilmd. De twee daders lijken niet 51 jaar oud, maar tieners of twintigers.

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 1 december aandacht aan de twee overvallen. Er zullen beelden van de incidenten getoond worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl