De politie denkt met een aantal waarschuwingsgesprekken een illegaal feest in de kiem te hebben gesmoord. Het feest had zaterdagavond moeten plaatsvinden in het duingebied tussen Bergen en Schoorl. Een tweet van de Egmondse wijkagent Maarten van der Molen maakte er vrijdagavond als eerste melding van.

"Informatie gekregen over een mogelijk illegaal feest morgen in de duinen van #Bergen /#Schoorl. Enkele stopgesprekken zijn gevoerd met jongeren. Er zouden ruim 250(!!) personen komen.... Hopelijk nu stop gezet en wij blijven monitoren!" schrijft Van der Molen .

Navraag bij de gemeente Bergen leert het Noordhollandsch Dagblad dat er al een gebiedsverbod klaar lag. Een deel van de Schoorlse Duinen zou vanaf zaterdagavond 18:00 uur tot zondagochtend 07:00 worden afgesloten. Volgens de gemeente zouden zich ongeveer tweehonderd jongeren voor het feest hebben aangemeld.

De politie wist de initiatiefnemers van het feest te traceren en ging ermee in gesprek. Daarmee lijkt de kous af, volgens de gemeente Bergen. "We hopen het hiermee in de kiem gesmoord te hebben", zegt de gemeentewoordvoerder tegen de Alkmaarsche Courant. "Zo’n feest heeft een zeer grote aantrekkende werking op mensen”, aldus de woordvoerder. De Veiligheidsregio, gemeente en politie willen deze samenkomsten niet ten tijde van een pandemie, omdat de kans op besmetting en verspreiding van het coronavirus erdoor toeneemt.

Betrapte feestgangers riskeren een boete van 95 euro. Voor organisatoren kan de sanctie oplopen tot 4000 euro.
Pin It
Bekeken: 2287x
https://ee.itk.ac.id/data/