De  Noord-Hollandse Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor een gouden tip in het onderzoek naar twee overvallen op Jumbo-supermarkten in Haarlem en Alkmaar. Dat werd bekendgemaakt in de tv-uitzending van Opsporing Verzocht. De politie houdt er rekening mee dat achter de overvallen op 4 april en 20 mei deels door dezelfde verdachten zijn gepleegd.

Zaterdag 4 april rond 06:45 uur overvielen twee mannen de Jumbo in de Haarlemse Molenwijk, net toen medewerkers met geld voor de kassa's en de pinautomaat in de weer waren. Met een gestolen bestelauto ramt een van hen door het rolluik van het winkelcentrum en daarna door de glazen winkelpui. Een medewerkster werd net niet aangereden. Na het uitstappen lijkt de bestuurder een vuurwapen in zijn jaszak te stoppen. De ander komt het winkelcentrum in gerend en samen pakken ze wat ze in tassen kunnen meeslepen. Daarna renden ze naar een gereedstaande zwarte scooter. Tijdens hun vlucht gingen ze een keer onderuit.

Woensdag 20 mei rond 19:50 uur werd een gewapende overval gepleegd op de Jumbo aan de Winkelwaard in Alkmaar, net terwijl twee personeelsleden de pinautomaat aan het legen waren. Eén van hen kreeg een mep. De twee overvallers gingen er met buit in de richting van de Schinkelwaard vandoor op een zwarte Gilera-scooter met achter blauwe kappen en zonder kentekenplaat.

Een personeelslid van de Jumbo Winkelwaard maakte videobeelden. De daders lijken blanke of licht getinte jongemannen. Ze droegen zwarte integraalhelmen. De gewapende man  had een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en witte sneakers, hij lijkt accentloos Nederlands te spreken. Zijn handlanger was volledig in het zwart gekleed en stopte het geld in een Albert Heijn-tas.

Op beveiligingsbeelden van de Haarlemse Jumbo staan twee overvallers met  blauwe regenpakken, zwarte boots of kisten. De bestuurder droeg een zwarte bivakmuts. Hij lijkt blank, maar zijn leeftijd is lastig in te schatten. Zijn handlanger raakte bij binnenkomst zijn petje kwijt. Deze jongeman is blank of licht getint met donker haar.

Een 51-jarige Alkmaarder is aan de hand van DNA-sporen in de Haarlemse Jumbo aangehouden en verhoord.

De Politie Opsporingstiplijn is te bereiken via 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Team Nationale Inlichtingen is bereikbaar via 088-6617734.
Pin It
Bekeken: 1705x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/