Alkmaar Centraal


De drie winkeldieven die er woensdag met een winkelkar vol blikjes Red Bull uit de Albert Heijn De Mare in Alkmaar vandoor gingen, worden nu verdacht van vergelijkbare acties in zeker zes andere plaatsen in Nederland. Men zou kunnen zeggen dat de politieonderzoek inmiddels de titel 'Red Red Bull' verdient.

Vanuit het midden en het zuiden van het land komen berichten van politieagenten dat vermoedelijk hetzelfde trio, met dezelfde auto, toe heeft geslagen in hun werkgebied. Dit meldt wijkagent Bas Wijnen. Tot nu toe worden de jongemannen in verband gebracht met diefstal van Red Bull ladingen AH-winkels in Elst, Arnhem, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht, en zelfs in de Limburgse plaatsen Bunde en Heerlen.

Vermoedelijk wordt het strafbare feit van 'diefstal (in vereniging)' omgezet naar 'strooptocht (in vereniging)'. Dit gaat op wanneer er drie of meer winkeldiefstallen op één dag worden gepleegd. Hiervoor staat maximaal 9 jaar celstraf of een geldboete van de vijfde categorie (tot 87.000 euro), afhankelijk onder andere van de waarde van de buit en of er meerdere daders betrokken waren.(foto: @POL_de_Mare)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl