Vandaag, maandag 7 december, is het Nationale Vrijwilligersdag. In gemeente Alkmaar wonen maar liefst zo'n 40.000 mensen die zich soms of regelmatig inzetten als vrijwilliger. Wethouder Robert de Beest bedankt hen in een videobericht, geplaatst op diverse sociale media, namens het college van burgemeester en wethouders. "U bent het goud van Alkmaar".

Normaal is er een evenement waarop die dank wordt uitgesproken en geuit, maar net als zoveel activiteiten dit jaar, gaat ook dat vanwege corona niet door. "Wij kunnen geen evenement organiseren en toch willen we dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan", vervolgt De Beest. "En daarom spreken wij u vandaag toe om onze waardering uit te spreken. Want dat is zo belangrijk, want die waardering wordt niet altijd uitgesproken."

Over dat Alkmaar rond 40.000 vrijwilligers rijk is zegt wethouder: "En dat maakt onze stad zo mooi, op alle terreinen maakt het onze stad heel erg sociaal. U bent het goud van Alkmaar."

"Ik dank u hartelijk namens burgemeester en wethouders,  en ik hoop dat u het volgend jaar ook kunt volhouden", besluit Robert de Beest. "Dank u wel."
Bekeken: 1350x