Alkmaar Centraal


Traditioneel worden tijdens de Nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. Samen met de directeur van Team Vrijwillig, Ruud Herder, reikte burgemeester Emile Roemer een onderscheiding uit aan één van de Helden van Alkmaar: Cyriel Schmitz. Dit voor zijn bijzondere inzet bij Stichting Turn-Over, een organisatie die jongeren nieuwe kansen biedt.

In Alkmaar zijn ruim 40.000 vrijwilligers actief. De één doet een paar uur per jaar vrijwilligerswerk. De ander heeft er een dagtaak aan. In de zorg of het welzijn, sport, kunst, cultuur of de natuur. Als particulier of voor een organisatie. Robert de Beest had voor hen al een video met een dankwoord namens het college gepubliceerd.

De twintig medailles zouden gezamenlijk uitgereikt worden, maar ook hier gooit corona roet in het eten. De overige negentien worden vandaag en morgen uitgereikt door directeur Herder van Team Vrijwillig, sinds 2012 organisator van de de verkiezing tot 'Held van Alkmaar'.

Team Vrijwillig is ook de drijvende kracht achter de poster-actie ‘Een staande ovatie voor alle vrijwilligers’. Er werd goed gehoor gegeven aan de oproep om de poster thuis op te hangen, de posters waren overal in de gemeente te zien. (foto: Fotostudio Wick Natzijl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl