Uit politieonderzoek blijkt dat de Red Bull-dieven, die vorige week woensdag toesloegen in de Albert Heijn in De Mare, inderdaad op strooptocht waren. Dit laat wijkagent Bas Wijnen weten, na samenwerking met collega's uit Midden en Zuid-Nederland. Eerder werd al vermoed dat ze ladingen blikjes hadden gestolen uit zes andere supermarkten.

Vorige week woensdag liepen drie jongemannen met een winkelkar vol blikjes Red Bull via de zelfscan-hoek naar buiten zonder te betalen. Een bezoeker zag dit gebeuren en waarschuwde het personeel, dat tevergeefs achter het drietal aanging. Wel konden ze nog het kenteken van de grijze vluchtauto noteren. Die auto werd later door politie gespot bij Den Bosch en langs de kant gezet. Niet alleen werden bij de aanhouding de blikjes aangetroffen, ook vijf jassen, een JBL-box en twee valse briefjes van 50 euro.

Al snel werden de winkeldieven en hun auto in verband gebracht met diefstal van ladingen Red Bull uit AH-winkels in Elst, Arnhem, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht, en zelfs in de Limburgse plaatsen Bunde en Heerlen. Bij drie of meer winkeldiefstallen op één dag is er juridisch gezien sprake van een strooptocht, wat aanzienlijk zwaarder bestraft wordt dan diefstal. Een andere strafverzwarende factor is samenwerking.

Inmiddels zijn alle uit AH De Mare gestolen blikjes energiedrank netjes teruggebracht vanuit Brabant. (foto: Twitter @POL_de_Mare)
Pin It
Bekeken: 1643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/