Alkmaar Centraal


Het Han Fortmann college in Heerhugowaard geeft tijdelijk alleen nog les aan brugklassers, omdat het aantal besmettingen met het coronavirus oploopt en dit onrust oplevert. De andere leerlingen, dat zijn er zo'n 1.350, krijgen vanaf vrijdag onderwijs op afstand. Ook PCC Fabritius in Alkmaar is deze week dicht wegens een teveel aan ziekmeldingen.

Het Han Fortmann telde vorige week slechts enkele besmettingen, maar de Waardse school zag het aantal sindsdien rap oplopen naar 30 leerlingen en zeven docenten zijn besmet, meldt mediapartner NH Nieuws. Directeur Tjebbe Bosma: "Het roept wat op bij de kinderen, ouders en docenten, ze zijn angstig. We merken dat ouders kinderen thuis houden en ook docenten thuisblijven, omdat ze bang zijn besmet te raken. Daardoor was er steeds meer lesuitval en dan moeten we ons afvragen: kunnen we de onderwijskwaliteit nog wel waarborgen?"

Maar alle 200 brugklassers van het Han Fortmann lijken tot nu toe gespaard, aldus Bosma. Een andere reden dat zij gewoon naar school kunnen is dat zij nog geen ervaring hebben met thuisonderwijs. Omdat er toets- en examenweken op het programma staan komende maand, is de schoolleiding nu in overleg over de organisatie. Ouders worden hierover ingelicht.

Het PCC Fabritius in Alkmaar is sinds dinsdag dicht, omdat er veel ziekmeldingen zijn onder leerlingen en docenten, laat Machteld Wiegmans van de school weten. De leerlingen krijgen thuisonderwijs. "De wens is om maandag weer open te gaan. Maar daarover wordt morgen een beslissing gemaakt."

Dat scholen nu veel problemen kennen sluit aan op getallen van de GGD. Landelijk stijgt het dagelijks aantal besmettingen onder jongeren en vorige week kende de leeftijdscategorie 13 tot 17 jaar nota bene de grootste stijging.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl